Вбивство поліцейського на Вінничині – розпочато провадження за фактом розстрілу

Вбивство поліцейського на Вінничині – розпочато провадження за фактом розстрілу

Прокуратура перевіряє причетність двох військових до вбивства поліцейського на Вінниччині та поранення ще одного.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначено, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України).

"За попередніми даними, 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району Вінницької області працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль. Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення", - йдеться у дописі.

Зокрема наразі проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії.

Також відомо, що командування військ оперативного командування "Південь" максимально сприяє правоохоронним органам у пошуку та затриманні осіб, які підозрюються у скоєнні злочину.

Проте у Силах обороні півдня також наголосили, що інформація щодо причетності їхніх військовослужбовців до скоєння важкого злочину, є фейковою.

"Додатково зазначимо, що підозрювані у вчиненні злочину особи, вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу", - зазначили у тексті.

Водночас у НПУ розкрили ім'я загиблого. Їм виявився 20-річний Максим Зарецький.

"Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки віддано служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем", - розповіли у поліції.

Суспільне. Вінниця повідомляє, що напарнику загиблого поліцейського наразі нічого не загрожує.

Командування сухопутних військ повідомляє, що на відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, що на Вінничині розстріляли поліцейських.