Допомога від США надасть Україні перерву, але не змінить хід війни – Bloomberg

Допомога від США надасть Україні перерву, але не змінить хід війни – Bloomberg

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане "рятівним кругом" для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що багато чого залежатиме від того, наскільки швидко допомога США потрапить на лінію фронту. Через блокування цього пакету на шість місяців, українські військові зіткнулися з гострою нестачею боєприпасів і живої сили, тоді як сили Кремля користуються своєю перевагою.

За словами Миколи Бєлєскова, наукового співробітника Національного інституту стратегічних досліджень у Києві, допомога надасть перепочинок українській армії та допоможе їй уповільнити просування Кремля, провести "ефективну оборону" та мінімізувати втрати. Але потрібна додаткова допомога, щоб просунутися далі.

"Питання в тому, чи буде допомога і в якому обсязі у 2025 році та далі — оскільки стратегія Путіна полягає в тому, щоб її дочекатися", - сказав він.

Відомо, що росія посилила шквал ракетних і безпілотних атак, оскільки війна перейшла на третій рік. Наразі рф знищує частини енергетичної інфраструктури України та руйнує житлові будинки в центрі міст.

Але президент України Володимир Зеленський заявив, що в української армії наразі є всі шанси стабілізувати ситуацію та перехопити ініціативу.

У Bloomberg відзначили, що нестача озброєнь і живої сили на фронті разом із гострою потребою в додаткових системах ППО підштовхнули бойові сили України до крайньої межі, підвищивши ризик російського прориву.

росія також посилила бомбардування Харкова, другого за величиною міста України.

У матеріалі посилаються на слова аналітиків американського Інституту вивчення війни. Вони впевнені, що навіть якщо військова допомога США надійде швидко, то через транспортну логістику, ймовірно, допомога "не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом кількох тижнів".

Так ситуація на лінії фронту, ймовірно, продовжуватиме погіршуватися в цей час, особливо якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися обмеженим вікном перед надходженням нової допомоги від США.

Нагадаємо, що Кирило Буданов дав велике інтерв'ю, де розповів про закінчення війни та ситуацію на фронті.