Експосадовця Укртрансбезпеки з Луганщини звинувачують у колабораціонізмі

Експосадовця Укртрансбезпеки з Луганщини звинувачують у колабораціонізмі

Повідомили про підозру у колабораціонізмі експосадовцю Укртрансбезпеки з Луганщини. Наразі його розшукують. 

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Щастинської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру громадянину. Йому інкриміновано добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець Новоайдара, ексначальник управління Укртрансбезпеки у Луганській області після повномасштабного російського вторгнення почав співпрацювати з окупантами.

Чоловік надалі залишався на території захопленого населеного пункту.

Навесні 2023 року підозрюваний став «інспектором відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху з обслуговування Новоайдарського району управління державної інспекції безпеки дорожнього руху мвс лнр».

До його обов’язків входить патрулювання доріг, перевірка транспортних засобів та водійських посвідчень, видача штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Наразі вирішують питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру правоохоронцю у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), який залишився в окупованому Сєвєродонецьку.