“Скоріш за все, ця сума буде значно зменшена”, – Власенко про видання книги до 90-річчя Сєвєродонецька

“Скоріш за все, ця сума буде значно зменшена”, – Власенко про видання книги до 90-річчя Сєвєродонецька

Громадськість ініціювала публічне обговорення питання святкування 90-річчя Сєвєродонецька, за результатами якого вирішили дату вважати не святом, а днем спротиву. Також дійшли до висновку, що необхідно зменшити кошти на видання книги про місто.

Про це в ефірі “Еспресо” повідомив керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

Він розповів, що питання Дня святкування 90-річчя Сєвєродонецька викликало обговорення у Facebook. Після цього громадськість організувала більш формальну дискусію із залученням МВА. Там обговорювали два основні питання: чи взагалі необхідно відзначати цю дату та доцільність використання бюджетних коштів на книгу про історію міста.

“По-перше, було прийнято рішення про те, що ми не будемо називати це святом. Це не буде святкування, це буде як якась така історична дата. По-друге, це можна комунікувати з громадськістю як день спротиву міста Сєвєродонецьк російській окупації. Я все ж таки вважаю, що цей день може гуртувати громаду, патріотично налаштованих сєвєродончан. У кожній точці України і не тільки можуть цю дату відзначати як день заснування Сєвєродонецька, як день, коли ми продовжуємо боротьбу та спротив російській агресії. Ми сподіваємося на деокупацію”, – сказав Власенко.

Щодо книги, то військовій адміністрації рекомендували переглянути суму, більш конкретно комунікувати з громадою про який тираж йдеться, ціну за один примірник.

“Скоріш за все, ця сума буде значно зменшена. Буде виданий якийсь незначний тираж для того, щоб можливо роздавати делегаціям, дарувати на заходах військовим, волонтерам. Можливо, використовувати для того, щоб робити збори для військових”, – поділився керівник РДА.

Він також підкреслив, що військова адміністрація пішла на зустріч та провела комунікацію з громадськістю. Тож Власенко вважає, що тепер ці рішення будуть не так критично сприйматися місцевими.

Нагадаємо, “Сєвєродонецьк онлайн” детально описував, як пройшла онлайн-дискусія “Як гідно відзначати День народження Сєвєродонецька, що перебуває в тимчасовій окупації? (Свято зі сльозами на очах)”.

До цього стало відомо, що 600 тисяч гривень МВА планує виділити на видання книги про Сєвєродонецьк, ще 400 тисяч – на подарункові набори (як пізніше з'ясувалося – дрони).