Макрон підтвердив свої слова про відправку французських військ в Україну і назвав головну умову

Макрон підтвердив свої слова про відправку французських військ в Україну і назвав головну умову

Якби армія Росії прорвала лінію фронту і Київ попросив би про допомогу, Франція б думала над введенням сухопутних військ в Україну.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю The Economist.

Він нагадав, що Париж уже відправляв військових до інших країн на їхнє прохання.

"Франція є країною, яка здійснювала військові інтервенції, в тому числі останнім часом. Ми розгорнули кілька тисяч військових у Сахелі для боротьби з тероризмом, який міг становити для нас загрозу. Ми зробили це на прохання суверенних держав. Якби росіяни прорвали лінію фронту, якби було українське прохання — чого сьогодні немає, — ми мали б правомірно поставити собі це питання. Тому я вважаю, що виключити це апріорі – це не вивчити уроки останніх двох років", - сказав Макрон.

На питання: "Чи підтримуєте ви те, що сказали про можливе введення сухопутних військ в Україну?", Макрон відповів: "Абсолютно. Як я вже сказав, я нічого не виключаю, тому що ми стикаємося з тим, хто нічого не виключає".

Він наголосив, що росія змінилася, і європейським країнам довелося до цього адаптуватися.

"У мене є чітке стратегічне завдання: росія не може перемогти в Україні. Якщо росія переможе в Україні, безпеки в Європі не буде. Хто може удавати, що росія на цьому зупиниться? Яка безпека буде для інших сусідніх країн, Молдови, Румунії, Польщі, Литви та інших? І яка довіра до європейців, які б витратили мільярди і сказали, що на карту поставлено виживання континенту, і не дали собі засобів зупинити росію? Тому так, ми не повинні нічого виключати, тому що наша мета полягає в тому, щоб росія ніколи не змогла перемогти в Україні", - наголосив Макрон.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що підтримка України немає меж.

В уряді Франції вважають, що французські солдати в Україні могли б бути задіяними у протиповітряній обороні, або в обороні кордонів, але не на фронті.