Макрон запевнив, що у підтримці України "немає меж і червоних ліній"

Макрон запевнив, що у підтримці України "немає меж і червоних ліній"

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримка України немає меж.

Про це він сказав лідерам французських партій, пише La Depeche.

Макрон прийняв лідерів партій, щоб обговорити війну в Україні перед голосуванням у парламенті та після того, як порушив питання про можливість військової присутності в Україні.

Він поспілкувався у середу ввечері в Єлисейському палаці зі своїми попередниками Франсуа Олландом і Ніколя Саркозі безпосередньо перед зустріччю з лідерами партій, представлених політиками у парламенті.

Макрон заявив політичним партіям, що підтримка Францією України "немає меж". Він пояснив лідерам партій, що "немає обмежень", "немає червоних ліній" у підтримці Францією України, яка веде війну проти росії, повідомили офіційні особи.

Видання зазначає, що глава ультраправої партії запевнив, що під час цієї майже тригодинної зустрічі благав "Францію не вступати у війну з росією", також критикував зауваження прем'єр-міністра Габріеля Аттала, який, за його словами, порівняв RN ("Національний фронт"— французька праворадикальна націоналістична політична партія, - ред.) до "іноземної окупаційної армії".

Нагадаємо, напередодні президент Макрон не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні.

Міністр іноземних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що західні військові могли б брати участь у "спеціальних операціях" на території України, не вступаючи при цьому в бойові дії.

"Іншими словами, жодних солдатів, які воюють безпосередньо на фронті", - додав він. 

В уряді Франції вважають, що французські солдати в Україні могли б бути задіяними у протиповітряній обороні, або в обороні кордонів, але не на фронті.