Оголошені переможці конкурсу "Великі історії малого бізнесу"

Оголошені переможці конкурсу "Великі історії малого бізнесу"

Соціальний відеоролик про підприємця Романа Міщенка з Краматорська, який виготовляє обладнання для активного відпочинку, посів перше місце у конкурсі мотивуючих відео «Великі історії малого бізнесу» від Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН).

Переможців конкурсу оголосили 24 листопада на церемонії нагородження у Києві.

ПРООН в Україні спільно з фестивалем соціальної реклами Molodiya Festival за фінансової підтримки уряду Польщі організувала конкурс, щоб розповісти історії таких людей, як Роман Міщенко – підприємців зі сходу України, які постраждали від конфлікту, але, незважаючи на всі економічні та політичні труднощі, запускають та розвивають власну справу.

Молоді українські режисери з усієї країни знімали соціальні відеоролики про підприємців з Донецької та Луганської областей.

За результатами експертного журі, почесне перше місце посіла робота про бізнесмена Романа Міщенка. Автори відео – знімальна група студії «Сяйво Production», яку очолює Дмитро Антонов.

На другому місці опинилася команда режисера Андрія Приймаченка. Знімальна група зафільмувала історію успіху Іллі Лазаренка, власника студії ландшафтного дизайну у Слов’янську.

Третє місце дісталося режисерці Катерині Балабай. Її відео присвячене підприємцеві Вадиму Любченку з Сєвєродонецька, який займається ремонтом асфальтового покриття, доріг, тротуарів та прибудинкових територій інноваційним методом інфрачервоного нагрівання.

Проект «Великі історії малого бізнесу» проводиться вже другий рік поспіль. Головна мета конкурсу – сформувати позитивний імідж східних регіонів та, за допомогою мотивуючих відео, надихати інших на створення власного бізнесу.

«Нові бізнеси пришвидшують відновлення постраждалих від конфлікту територій східної України, – сказав Янтомас Хімстра, директор ПРООН в Україні. – За три останні роки ПРООН безпосередньо підтримала 620 бізнеси і створила 3200 робочих місць. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам, зокрема урядам Японії, Польщі, Великобританії та Чехії за постійну підтримку».

Членами журі конкурсу були представники міжнародних організацій, продюсери, кінорежисери та експерти соціальної реклами, зокрема Заступниця директора ПРООН в Україні Ван Нгуєн, керівник Програми відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Віктор Мунтяну, креативний директор «Publicis Ukraine» Максим Назаров та інші.

Загальний призовий фонд конкурсу склав 55 000 грн: 1 місце – 25 000 грн, 2 місце - 15 000 грн, 3 місце – 10 000 грн та буде визначена спеціальна відзнака у розмірі 5 000 грн за перемогу в онлайн-голосуванні.