Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

29 березня 2019 року Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру. Головний сюрприз цього вечора – запрошений гість з Іспанії.

Під керівництвом запрошеного диригента Хосе Вісенте Перес Перес /Іспанія/ артисти оркестру виконають декілька неперевершених творів відомих композиторів: А. Дворжак «Симфонія №7», ре мінор, Ж. Бізе – Сюїта «Арлезіанка» та Ф. Зуппе – Увертюра до оперети «Легка кавалерія». Запрошений диригент – лауреат перших премій національних (Іспанія) і міжнародних конкурсів та фестивалів. Хосе Вісенте Перес Перес брав участь у великих концертних турах, виступаючи у Франції, Італії, Туреччині, Сирії, Єгипті, Лівані, Ізраїлі, Йорданії та Тунісі. А в цей вечір він буде за диригентським пультом у Сєвєродонецьку!

У концерті слухачі матимуть змогу почути цікавий твір видатного композитора Жоржа Бізе. На тему драми «Арлезіанка», написаної письменником А. Доде, французький композитор Жорж Бізе створив однойменну сюїту. Музика пронизана світлом і оптимізмом, сповнена пристрасної сили життя, яка торжествує, незважаючи на особисті трагедії. Музика до «Арлезіанки» стала новим словом у французькому мистецтві: такої яскравості і одночасно тонкої психологізації воно ще не знало.

Всю розкіш глибокої драматичної музики на концерті всі пристуні зможуть відчути через «Симфонію №7» композитора А. Дворжака. Сьома за рахунком симфонія Дворжака в тональності ре мінор займає особливе місце в ряду дев’яти симфоній автора. Її похмура атмосфера різко контрастує з двома сусідніми симфоніями (№6 і №8), та й з більшістю творів Дворжака в цілому. Симфонія відрізняється драматичної виразністю, повної хворобливих сумнівів і протиріч, відсутністю слов’янської мелодійності, яка була виразним знаком попереднього, так званого «Слов’янського періоду» композитора і з яким зазвичай стиль композитора пов’язують.

В цей вечір слухачі зможуть почути твір одного з творців віденської оперети, австрійського композитора і диригента Ф. Зуппе. Вишукані мелодії, прониклива музика поєднаються в Увертюрі до оперети «Легка кавалерія», яку виконають в цей вечір артисти Академічного симфонічного оркестру.

Цікава та насичена програма справжніх шедеврів світової класики чекає на Вас 29 березня 2019 року, о 18.00 у Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Концерт залишить яскравий слід у серцях кожного з слухачів.

Диригент – Хосе Вісенте Перес Перес /Іспанія/
Лектор-музикознавець – Тетяна Пліс

Квитки можна придбати:
- Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва:
23.03.2019 по 24.03.2019 – з 12.00 до 15.00
26.03.2019 по 29.03.2019 – з 12.00 до 17.00
25.03.2019 – вихідний
- На сайті «KARABAS.COM» on-line
Ціна квитків – 50, 70, 80, 90 грн.
Довідки за телефонами: 095-538-49-26 / 063-326-62-55