Громадський активізм: без пошкоджень та проваджень

Громадський активізм: без пошкоджень та проваджень

Дата: Среда, 16 Октябрь, 2019

Время: 16:00-18:00

Где: Восток SOS

Презентація першого в Україні онлайн-курсу для громадських активістів та журналістів на тему безпеки у м.Сєвєродонецьк
16 жовтня о 16:00 у м. Сєвєродонецьк за адресою: м.Сєвєродонецьк, вул.Федоренка, 49-а, 2 під’їзд, 1 поверх, офіс Восток-СОС відбудеться презентація онлайн-курсу «Громадський активізм: без пошкоджень та проваджень».
Активісти повинні бути захищені! Ця думка змотивувала засновників проекту «Посилення системи захисту активістів» почати діяльність. Під час реалізації проекту було створено чат-бот в Телеграмі, який оперативно надає відповіді на важливі для безпеки активістів питання. Розроблено додаток «Гаряча кнопка», який одним натиском на смартфоні надсилає геолокацію вибраним довіреним контактам, зберігає фото- та відеоматеріали, зроблені за допомогою додатку, на захищений сервер. А також розроблений онлайн-курс «Громадський активізм: без пошкоджень та проваджень».
У рамках онлайн-курсу провідні експерти розкажуть про:
· основи цифрової безпеки
· правила спілкування з поліцейським
· що робити якщо звинувачують в адміністративному чи кримінальному правопорушенні
· як міжнародне право захищає активістів
· як організувати та провести акцію
· як надати домедичну допомогу
Під час презентації відбудеться короткий вступний тренінг від одного із лекторів курсу.
Сергій Перникоза, правовий експерт проекту «Система захисту активістів», розповість про правила спілкування з поліцією. Активна громадська чи журналістська діяльність передбачає спілкування з органами правопорядку. Відстоюючи власну позицію часто доводиться встрявати в конфлікти. Питання незаконних забудов, неефективного витрачання бюджетних коштів та й просто активні дії на захист суспільних інтересів досить часто породжують конфліктні ситуації. Відтак, активістам, блогерам та журналістам часто доводиться спілкуватись з правоохоронцями. Про те, як це робити безпечно та ефективно на зустрічі розкаже Сергій Перникоза.

Коли: 16 жовтня з 16:00 до 18:00
Де: м.Сєвєродонецьк, вул.Федоренка, 49-а, 2 під’їзд, 1 поверх, офіс Восток-СОС
Прохання зареєструватися за посиланням: https://bit.ly/2oo6qzf
За додатковою інформацією прохання звертатися за телефоном: Руслана Коренчук 098 946 84 88
Захід проводиться Асоціація УМДПЛ/Association UMDPL та ЗахисТИ - мережа колективної безпеки у рамках проекту «Посилення системи захисту активістів»за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program.
Приміщення надане БО “БФ “Восток-СОС”