Заборгованість споживачів перед ТЕЦ збільшується. Що робить міська влада?

Заборгованість споживачів перед ТЕЦ збільшується. Що робить міська влада?

На сайті Сєвєродонецької міської ради повідомили:
Заборгованість споживачів перед ТЕЦ збільшується.
Заборгованість споживачів за послугу з постачання теплової енергії станом на 01 грудня 2019 року складає 168,8 млн.грн., у т. ч. населення – 151,8 млн.грн.; бюджетні організації – 6,2 млн.грн.; інші споживачі – 10,8 млн.грн. Це на 33,4 млн.грн. більше, ніж було місяць тому. Більше за усе зросли борги населення – на 28,2 млн.грн.

Може виникнути питання:
Яке відношення має Міська рада до державного підприємства «Сєвєродонецька ТЕЦ», яке не є комунальною власністю?
Відповідаю:
При міській раді створена постійно діюча комісія з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за житлово-комунальні послуги (далі – Комісія).
Голова Комісії: Пригеба Григорій Валентинович - заступник міського голови. Членами Комісії є Желновач Наталія Василівна, заступник директора з економіки та фінансів ДП “Сєвєродонецька ТЕЦ”, Снігур Руслан Миколайович - начальник відділу збуту теплової енергії управління ДП “Сєвєродонецька ТЕЦ”.

Згідно з Положенням про Комісію (далі – Положення):
3. Завдання та повноваження Комісії
3.1. Комісія проводить аналіз отриманих від підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг відомостей про результати проведеної інвентаризації заборгованості громадян по кожному житловому приміщенню (особовому рахунку та виду наданих послуг).
3.2. Складає графіки проведення співбесід з громадянами та спеціалістами зазначених підприємств з питань підготовки проектів договорів реструктуризації заборгованості.
3.3. Готує висновки щодо платоспроможності громадян на підставі даних про сукупний дохід сім’ї.
3.4. Визначає загальну суму платежів (платежі з погашення реструктуризованої заборгованості та поточні платежі) і встановлює конкретні щомісячні частини сукупного доходу сім’ї для погашення боргу, а також суму плати для кожного виду послуг.
3.5. Узгоджує з громадянами строки погашення боргу за кожним видом послуг.
3.6. Установлює порядок реструктуризації та погашення заборгованості, внесення поточних платежів працездатними громадянами, що не працюють, а також працездатними громадянами, пенсіонерами та іншими особами, що отримують будь-які види соціальної допомоги.
Реструктуризація заборгованості та внесення поточних проводиться шляхом укладання на добровільних засадах громадянином з підприємством-надавачем житлово-комунальних послуг договору про реструктуризацію заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги (далі – договір про реструктуризацію заборгованості).
Укладення договорів про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги та квартирної плати проводиться у відповідності до Постанови КМУ “Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житло-комунальні послуги” від 27.06.2003р. №976.
І так далі.

Як видно з суми боргу за останній місяць, така значна сума боргу населення виникла задовго до 01 грудня цього року.

Так що ж з указаних пунктів Положення зробила Комісія (ПОСТІЙНО ДІЮЧА), щоб зменшити цей багатомільйонний борг, який заважає підприємству вести повноцінну господарську діяльність?
Наскільки мені відомо: ні-чо-го.

Напрошується запитання:
З якою метою посадові особи міської ради та ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» розмістили цю інформацію, якщо ця ж міська рада в особі заступника міського голови, голови Комісії Г. Пригеби і членів Комісії Желновач Наталії Василівни, заступника директора з економіки та фінансів ДП “Сєвєродонецька ТЕЦ” та Снігура Руслана Миколайовича, начальника відділу збуту теплової енергії управління ДП “Сєвєродонецька ТЕЦ”, за останні 12 місяців нічого не зробили, щоб зменшити борги?

«Пенсіонер Козлов»