Маразм міцнішає та Закон Коблиця

Маразм міцнішає та Закон Коблиця

Мабуть, мало хто знає, що при Сєвєродонецькій міській раді створена постійно діюча комісія з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (далі – Комісія). Голова Комісії: Григорій Пригеба.
Як записано в Положенні про постійно діючу комісію з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (далі - Положення):
1.1. Постійно діюча комісія з розгляду питань реструктуризації заборгованості з квартирної плати та плати за комунальні послуги (надалі – Комісія) створюється рішенням Сєвєродонецької міської ради з метою збільшення рівня проплат за спожиті житло-комунальні послуги.
3.1. Комісія проводить аналіз отриманих від підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг відомостей про результати проведеної інвентаризації заборгованості громадян по кожному житловому приміщенню (особовому рахунку та виду наданих послуг).
3.2. Складає графіки проведення співбесід з громадянами та спеціалістами зазначених підприємств з питань підготовки проектів договорів реструктуризації заборгованості.
3.3. Готує висновки щодо платоспроможності громадян на підставі даних про сукупний дохід сім’ї.
3.4. Визначає загальну суму платежів (платежі з погашення реструктуризованої заборгованості та поточні платежі) і встановлює конкретні щомісячні частини сукупного доходу сім’ї для погашення боргу, а також суму плати для кожного виду послуг.
3.5. Узгоджує з громадянами строки погашення боргу за кожним видом послуг.
3.6. Установлює порядок реструктуризації та погашення заборгованості, внесення поточних платежів працездатними громадянами, що не працюють, а також працездатними громадянами, пенсіонерами та іншими особами, що отримують будь-які види соціальної допомоги.
Реструктуризація заборгованості та внесення поточних проводиться шляхом укладання на добровільних засадах громадянином з підприємством-надавачем житлово-комунальних послуг договору про реструктуризацію заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги (далі – договір про реструктуризацію заборгованості).

Мабуть, всі погодяться, що в даний час, коли через скрутне становище та непомірні тарифи у багатьох громадян накопичились борги за послуги ЖКП, а цим самим ЖКП вкрай необхідні ці самі кошти для нормалізації їх господарської діяльності.
Та: не так сталося, як гадалося.

Мешканець Сєвєродонецька гр. К., маючи великі борги за послуги ЖКП, написав заяву в Комісію по реструктуризація з проханням скласти графік реструктуризації боргів згідно з вимогами, викладеними в Рішенні та Положенні.
Яким же було його здивування, коли він одержав відмову в реструктуризації боргів.
В листі від 20.11 вих. № 12217/07за підписом начальника Управління праці та соціального захисту населення (далі – УПСЗН) В. Василенко написано:
«Згідно п.3.6 Положення про постійно діючу комісію з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за комунальні послуги, затвердженого рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради від 30.10.2019р. №1136 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 10.10.2018р. №784 «Про постійно діючу комісію з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за комунальні послуги», у відповідності до Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2003р. №976,
 реструктуризованою може бути заборгованість громадян з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію, що утворилася на 1 липня 2003р. і заборгованість за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території і комунальні послуги, що утворилася станом на 1 грудня 2006 року.
Таким чином, комісія не має повноважень та законних підстав вирішувати питання . реструктуризації заборгованості, яка виникла після вищевказаного періоду.
Відповідно до зазначеного вище, рішенням комісії від 13.11.2019р. Вам відмовлено в реструктуризації заборгованості, яка утворилася станом на 01.10.2019р.».

Отаке ...
Ви зрозуміли?

Виявляється, що Комісія розглядає заяви на реструктуризацію заборгованості, яка утворилася станом на 1 липня 2003р. (на 1 грудня 2006 року), а не борги, які утворилася станом на теперішній час.
Цікаво: чи є в Сєвєродонецьку громадяни, які не сплять ночами та яких хвилюють борги, які утворилися на вказані дати?

Зверніть увагу: ці зміни внесені в Положення 30.10.2019 р.
Хто ж автор цих змін, якого так і бажається запитати: «Дядю, Ви тупий», та якось лячно це зробити. Чи не звернеться «дядя» в суд з позовом за образу?
З’ясував наступне:
1. Це, виявляється, не «дядя», а «тьотя»: начальник УПСЗН Наталія Вікторівна Василенко, яка підготувала проект цих змін в Положення.
2. Верховний суд України вже розглядав аналогічне питання і вирішив:
«Образливі вислови на кшалт «Ви тупий?» не є розповсюдженням недостовірної інформації (ВС/КЦС № 591/7099/16-ц від 20.05.2019). https://protocol.ua/ua/vs_ktss_obrazlivi/»

Ну, добре: про «тьотю» зрозуміло. Виходячи з рішення суду, «це є розповсюдженням достовірної інформації»? Чи не так?
А як же рішення 14 членів Комісії, високоповажних посадовців міської влади та ЖКП, які проголосували за внесення таких змін? Що вони «курять»?
Ну, тут вступає в дію «Закон Коблиця», згідно якого:
«Будь-яка комісія здатна прийняти рішення більш дурне, ніж будь-який з її членів».

«Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14.