Поліція попереджає про дії шахраїв

Поліція попереджає про дії шахраїв

В м. Сєвєродонецьку зареєстровано випадок злочинних дій шахрая, який ввів в оману місцевого мешканця та заволодів його грошима в розмірі 12 тис. грн.

Вчора, з заявою про вчинення шахрайських дій до Сєвєродонецького відділу поліції звернувся 62-річний чоловік. Він розповів поліцейським, що йому зателефонував чоловік, який назвався представником банку. Зі слів незнайомця, з картки заявника намагались зняти гроші, аби зберегти їх, чоловікові необхідно «вивести» гроші з картки, а потім повернути їх назад. Не даючи можливості чоловікові оговтатися від сказаного, «банкір» наполегливо порекомендував піти до терміналу самообслуговування та поповнити з картки номерні рахунки одного з операторів мобільного зв’язку. Перебуваючи весь час на зв’язку з жертвою, злочинець продиктував 3 номера телефонів, які треба поповнити. В результаті необдуманих дій ошуканий чоловік втратив 12 тис. грн.

Шановні громадяни! Звертаємо вашу увагу на необхідність проявляти пильність при будь-яких операціях з грошовими коштами, особливо це стосується карткових рахунків!
Запам’ятайте та перекажіть своїм рідним та близьким, особливо похилого віку:
1. Жодні операції, окрім блокування картки, банк не проводить телефоном;
2. Нікому, нізащо, не повідомляйте дані своєї картки (номер карткового рахунку, термін дії картки, тризначний код та код-підтвердження, який ви отримуєте від банка при здійсненні переводу, оплати, тощо);
3. Для перевірки стану вашого рахунку – негайно зателефонуйте на гарячу лінію вашого банку (безкоштовний телефон вказаний на вашій картці).