Протоколи про адмін.правопорушення склали стосовно директора Луганської обласної філармонії

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що направило до суду 26 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно директора Луганської обласної філармонії Ігоря Шаповалова, які стосуються недотримання вимог ЗУ «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Посадовець протягом року (з березня 2017-го по березень 2018-го) в умовах реального конфлікту інтересів видавав накази, якими було встановлено нарахування премій його дружині та доньці, які працювали у його підпорядкуванні.

Своїми діями Ігор Шаповал вчинив адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією, відповідальність за які передбачено частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Національне агентство також зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.