Хуліганство під час виборів народних депутатів України

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю (хуліганство), із застосуванням іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України)

    У ході розслідування встановлено, що уродженка міста Кадіївки Луганської області, неподалік від будівлі Сєвєродонецької міської ради спостерігала за розмовою одного з кандидатів в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 106 у м. Сєвєродонецьку із групою людей.

    Громадянка, діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень за допомогою балончику із сльозогінним газом «Перець–4», раптово підійшла до кандидата в народні депутати та розбризкала сльозогінну речовину йому в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді хімічного опіку шкіряних покровів обличчя, лобу та очей.

    Достовірно знаючи, що відносно неї розпочато кримінальне провадження, злочинка покинула місто Сєвєродонецьк та тривалий час переховувалась від органів досудового розслідування. На даний час її затримано у місті Куп’янську Харківської області, доставлено до слідчого судді Сєвєродонецького міського суду та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.