В Сєвєродонецьку створять мапу молодіжних активностей

В Сєвєродонецьку створять мапу молодіжних активностей

14 вересня в Сєвєродонецьку стартував проект по створенню фізичної та google-мапи із нанесеними на неї об’єктами соціальної молодіжної інфраструктури та місць активності молоді міста. 

У грудні 2018 році Асоціація молодіжних центрів України провела опитування серед учнівської та студентської молоді Сєвєродонецька. Майже 60% опитаних відзначили, що в місті бракує місць для молодіжної самореалізації. Їм не вистачає спортивних майданчиків, велосипедних доріжок, парків та місць для неформальної освіти тощо.

“Наша ініціатива якраз і створена для того, аби змінити це. Ми виходимо, що сталі зміни в громаді можливі лише за принципом “Нічого для нас та про нас без нас!” Картування дозволяє молоді, які і є волонтерами проекту, співвіднести свої потреби з реальністю, яку вона побачить зайшовши в той чи інший об ‎'‎єкт - наскільки він, зручний, доступний,
видимий. Саме через такий досвід народжуються креативні зміни, які молодь ініціюватиме та впроваджуватиме, щоби Сєвєр став зручним та комфортним містом для усіх людей ”, — розповідає Яна Салахова, координаторка ініціативи.

До проекту долучились майже 30 волонтерів. На першій зустрічі вони мали можливість послухати про методику та логістику картування. 
Сергій Петровський, координатор волонтерів: “Ми прагнемо залучати молодь, якій не байдуже їхнє рідне місто. Ми не обмежуємо себе лише рамками офіційних об‎'‎єктів, адже ми хочемо створити максимально розширену мапу, де будуть позначені і неформальні об ‎'‎єкти, онлайн простори. Мова йде про будь-які місця, які співвідносні до інтересів
молоді”.

Волонтери також фотографуватимуть, зніматимуть відео не лише для визначення цікавих локацій, але і транслюватимуть інформацію на своїх сторінках в соцмережах.  Вже працюють Фейсбук та інстаграм сторінки ініціативи, які можна знайти за назвами “Сєвєр змін” та sever_zmin відповідно.

За результатами мапування відбудеться обговорення за участі молоді, громадських організацій та представників місцевої влади для визначення конкретних заходів, які можна втілити в рамках міської цільової комплексної програми «Молодь Сєвєродонецька» на 2020 рік.

Проект розроблений ГО “Театр для діалогу” у співпраці з Асоціацією молодіжних центрів України та ГО “Мережа відповідальних”.

Галерея зображень

В Сєвєродонецьку створять мапу молодіжних активностей
В Сєвєродонецьку створять мапу молодіжних активностей