На Луганщині виявлено схованку диверсантів

На Луганщині виявлено схованку диверсантів

У Луганській області Служба безпеки України виявила схованку із військовими засобами ураження, яку облаштували терористи так званої «ЛНР» для проведення диверсій у мирних регіонах країни. Про це повідомляє пресцентр відомства. Улітку 2014 року на території занедбаної шахти поблизу Лисичанська бойовики «козачого» бандформування організували тренувальне стрільбище. Після визволення міста силами АТО учасники проросійських угруповань втекли до окупованої території Луганської області.

Схрон зі зброєю та засобами ураження терористи заклали перед відступом. Згодом вони планували використати цей арсенал для проведення диверсійних акцій. Оперативники спецслужби встановили, що схованку облаштував мешканець Лисичанська, який у складі російсько-терористичних НЗФ брав активну участь у незаконному захопленні державних установ у місті та у бойових діях проти Збройних Сил України.

Правоохоронці вилучили зі схрону два протитанкових гранатомети РПГ-22, дві протитанкові гранати, дві гранати РГН, мінометну міну, два гранатометних постріли та майже півтори тисячі набоїв. Вирішується питання про заочне повідомлення бойовику підозри у вчиненні злочинів, передбачених статтями 260 та 263 Кримінального кодексу України, які визначають відповідальність за участь у не передбачених законом збройних формуваннях та незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами. Заходи з виявлення та вилучення арсеналу проводилися спільно з Національною поліцією та ДСНС України.