ДПІ про електронну звітність

ДПІ про електронну звітність

Продовжується процес реформування податкової системи України. Створюються різноманітні сервіси по обслуговуванню платників податків.  І одним з них є  подання платниками податків податкової звітності в електронному вигляді.

  Не є секретом, що подання звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків - значна економія робочого часу , гарантоване оперативне відстеження змін до форм звітності, і не тільки податкової, арифметичний контроль за показниками декларацій та інші.

  Для подання податкової звітності в електронній формі платнику податків необхідно отримати ключі електронного цифрового підпису та  укласти договір “Про визнання електронних документів” з податковою інспекцією. Такий договір можна укласти в електронному вигляді.

         Для цього слід завантажити з рубрики офіційного інформаційного ресурсу www.cskidd.gov.ua «Програмне забезпечення/Програмне забезпечення для звітності» інсталяційний пакет програмного забезпечення «ДПС Захист звітності». Після встановлення та налаштування якого, в меню “Договори та заяви” потрібно обрати відповідний варіант Договору. Договір підписується особистими ключами посадових осіб або фізичної особи – підприємця та відправляється до ДПС.

 Для уточнення реквізитів, необхідних для заповнення відповідних полів договору “Про визнання електронних документів”, потрібно звернутись в податкову інспекцію за місцем реєстрації.

      Шановні платники! ДПС України звертає Вашу увагу, що договір “Про визнання електронних документів” та централізована подача звітності засобами телекомунікаційного зв’язку здійснюється на електронну адресу zvit@sta.gov.ua. У спеціальному програмному забезпеченні «ДПС Захист звітності» зазначена адреса прописана за замовчуванням.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Височина О.А.