Закінчено розслідування необережного вбивства.

Закінчено розслідування необережного вбивства.

                    Закінчено розслідування необережного вбивства.

        Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за фактом вбивства через необережність (ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України)
        Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку березня 2020 року, мешканка м. Сєвєродонецька О., знаходячись за місцем свого мешкання разом із малознайомим А., який винаймав у неї житло, вживали алкогольні напої.
Під час вживання спиртного, виникла сварка, в ході якої О. стала виганяти квартиранта зі своєї оселі. Але той не хотів залишати квартиру. Тоді, О., не маючи наміру, спрямованого на позбавлення життя чоловіка та спричинення йому тяжких тілесних ушкоджень, а лише з метою змушення покинути її житло, руками неодноразово намагалась виштовхнути його із своєї квартири, яку той не хотів залишати. Продовжуючи виганяти А., не передбачаючи наслідків своїх дій, хоча повинна була передбачати, О. нанесла удар долонею руки в область лоба. Від отриманого удару останній перечепився ногами за дверний поріг, не втримав рівновагу та впав назад спиною і вдарився задньою частиною голови о протилежну стіну коридору. В результаті чого А. отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер.
        Наразі обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: злочин, передбачений ч. 1 ст. 119 КК України, є необережним та за його вчинення передбачені покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.