Місцевого мешканця судитимуть за фактами заподіяння умисного легкого тілесного ушкодження та відкритого викрадення чужого майна (грабежу)

Місцевого мешканця судитимуть за фактами заподіяння умисного легкого тілесного ушкодження та відкритого викрадення чужого майна (грабежу)

       Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою у березні місяці поточного року до суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням гр-на К. за фактами заподіяння умисного легкого тілесного ушкодження та відкритого викрадення чужого майна (грабежу), вчиненому повторно, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, відповідальність за які передбачена ч.1 ст.125, ч.2 ст.186 КК України.
        Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні місяці 2020 року гр-н К., перебуваючи в квартирі потерпілого гр-на М., під час словесного конфлікту наніс останньому два удари кулаками рук у скроневу частину голови, чим причинив потерпілому гр-ну М. легкі тілесні ушкодження, після чого, гр-н К., діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, переслідуючи мету наживи та незаконного збагачення, розуміючи, що його дії носять відкритий характер, відкрито заволодів мобільним телефоном потерпілого гр-на М., яким у подальшому розпорядився на власний розсуд, чим спричинив останньому матеріальні збитки.
       За клопотанням сторони обвинувачення гр-ну К. судом обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою.
       Судовий розгляд наразі триває.


Довідково:
санкція ч.1 ст.125 КК України передбачає накладення штрафу в розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року
санкція ч.2 ст.186 КК України передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.