Сєвєродонецьку школу прикрасять муралом

На фасаді сєверодонецької школи № 11 оселилася сова. Такий мурал там малює київський художник Віталій Гідеван. Стінопис площею понад 100 квадратних метрів створює за власним ескізом. Сюжет ТРК Донбас Онлайн:

Справка.

Мурал на 11 школі м. Сєвєродонецька створюється в рамках проєкта «Кольоровий Схід» який реалізовуються ГО «ДРІМ ТАУН» з м. Сєвєродонецька. Організація була створена творчими сєвєродончанами у 2016 році. З того часу і несе мистецтво в міста Луганської області.

Перший фестиваль «Кольоровий Схід» був організований та проведений за підтримки UCBI II за фінансування USAID у 2018 році, в результаті чого було створено 5 муралів та проведено 5 "кольорових" фестивальних заходів у п’яти громадах Луганської області. (м. Сєвєродонецьк, м. Рубіжне, м. Старобільськ, смт. Троїцьке, смт. Біловодськ). У заходах фестивалю взяли участь 8000 відвідувачів різного віку; було визначено 50 волонтерів, які пройшли навчання з управління та реалізації проєктів.

В рамках проєкту "Кольоровий Схід" 2020 року буде створено 8 муралів відомими українськими художниками-муралістами зі всієї України у кожній з 8 цільових громад.
- м. Сєвєродонецьк;
- м. Лисичанськ;
- м. Кремінна;
- м. Сватове;
- м. Попасна;
- смт. Новоайдвсар:
- смт. Новопсков;
- смт. Білокуракине.

Вже створено один мурал в м. Сватово, та завершуємо у м. Сєвєродонецьку. Провели оналйн-тренінг та півтораденний оналйн-семінар з питань соціального активізму, волонтерства та управління проєктами. Також в рамках проєкту буде створено друкована та відео версія путівника по маралам Луганської області, мотиваційний соціальний відеоролик.
Слідкуй за проєктом у соціальних мережах: Facebook: https://www.facebook.com/colorfuleast/ https://www.facebook.com/svddreamtown/
Instagramm: @drmtwn

Реалізація проекту "Кольоровий Схід" стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проект реалізовується ГО «ДРІМ ТАУН» в рамках проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Галерея зображень

Сватово
Мурал Сова