«Підтримано державне обвинувачення»

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у суді та доведено винуватість місцевого мешканця, який скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 289 КК України, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом.
     Як встановлено під час досудового розслідування в липні поточного року, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння засуджений побачив припаркований на розі вулиць Курчатова та Гоголя міста Сєвєродонецька автомобіль ГАЗ 32027 та в нього виник злочинний умисел спрямований на незаконне заволодіння даним транспортним засобом.
     Реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння транспортним засобом, переконавшись, що за його злочинними діями ніхто не спостерігає, за допомогою свого автомобільного ключа відкрив водійські двері автомобіля, сів на водійське місце, за допомогою свого ключа завів замок запалювання та уїхав, таким чином незаконно заволодів транспортним засобом.
    На досудовому розслідуванні між прокурором та обвинуваченим та за згодою потерпілого була укладена угода про визнання винуватості.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду засуджений визнаний винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 289 КК України, затверджено угоду про визнання винуватості в повному обсязі та йому призначено покарання у вигляді штрафу у дохід держави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн. 
    На даний час вирок вступив в закону силу та виконано в повному обсязі.

Ю. Зінченко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури