Терористи підпалюють траву поблизу позицій ЗСУ

Це відео нам надали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині. На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців.

Ми просимо вас утриматися від коментарів на кшталт «Чому одразу не знищили палія?!». Все, що ми маємо робити зараз – оперативно допомогти своїм захисникам відновити втрачене під час пожеж майно.

Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. До того ж ворог використовував трасувальні кулі. Тому Луганщина палає вже третій день. При цьому, найскладніше обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти. Вже відомо про дев’ятьох загиблих та 17 госпіталізованих, сотні людей, чиї домівки вигоріли вщент, евакуйовані.

Військові пліч-о-пліч з рятувальниками й далі воюють з вогнем. Та рахують збитки. Квадрокоптери, камери відеоспостереження, монітори, генератори, кілометри кабелю – це тільки верхівка, неповний список того, що згоріло.

Не можна залишати українських бійців без «очей» та того, що допомагає їм воювати із ворогом. Зрештою, пожежі закінчаться, а війна – ні.

Допомагайте нам рятувати свою армію, поки вона рятує Луганщину та весь Донбас: https://savelife.in.ua/donate/

Фонд «Повернись живим»

 

Справочная информация . Карта пожаров:

карта пожаров 2020

Всего к тушению привлечены 2 557 человек и 264 ед. техники, в том числе от ДСНС - 687 чел., 158 ед. техники (Луганская, Донецкая, Днепропетровская, Запорожская, Кировоградская, Полтавская и Харьковская области), в том числе 3 самолета АН-32 П и 3 вертолета ДСНС.