У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»

У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»

Відновлювальні роботи розпочаті в будівлі колишнього кафе «Мозаїка» в центрі Сєверодонецька. Про це повідомив власник будівлі, місцевий бізнесмен Дмитро Шатілов, передає кореспондент Зміста.

Нагадаємо, близько десяти останніх років зведена за радянських часів будівля кафе була законсервована і не використовувалася. Зараз вже ведуться роботи з реконструкції та відновлення. Планується також провести благоустрій прилеглої території.

«У 2012 році, коли ми стали власниками будівлі, відразу було зрозуміло… несучі конструкції, як колони, - їх можна зберегти, в перший же рік ми відразу зробили ремонт покрівлі та конструкції перестали затікати. Після подій 14-го року ми якийсь час не могли займатися цією будівлею, і в якомусь сенсі це навіть добре, тому що зараз ми зробимо це набагато якісніше, більш усвідомлено і краще. У 15-16-му роках ми повернулися до цього питання і провели ще кілька обстежень, дійшли висновку, що будівля буде максимально демонтуватися, будуть відремонтовані всі конструкції, які цього потребують. Зараз ми повністю оголили каркас будівлі і відновлюємо все місця. Зроблено проект повної реконструкції, відповідно, проведені всі необхідні експертизи. За безпеку людей я буду відповідати в тому числі і своєю репутацією, як і проектувальники. Думаю, що ця будівля буде в кращому стані, ніж будь коли".

За словами Шатілова, стоїть завдання зберегти спадкоємність і архітектури, і цільового призначення.

«Я цю будівлю пам'ятаю з дитинства і вже у 2000-х роках, в тому стані, в якому будівля була, хотілося щось явно змінити. Для мене це історія не тільки про ресторан. Це повинно бути місце для відпочинку, зустрічей містян і гостей міста… Підключили дизайнера, зрозуміли, що ми хочемо бачити, обов'язково повинна зберегтися архітектура, цільове призначення. Навіть за відгуками в соцмережах було зрозуміло, що жителям міста це важливо. Ми збережемо великі вітражні вікна. Тематика мозаїки буде обіграна всередині, можливо, це буде якесь панно, над цим треба буде ще працювати. Завдання було не просто вандально демонтувати, ми намагалися максимально зберегти всі елементи, які там були, і потім їх обіграємо в дизайні ресторану. Плануємо зберегти назву, логотип стане більш сучасним», - каже бізнесмен.

На думку Шатілова, до кінця року будівельники зможуть відремонтувати стіни та покрівлю, тобто зробити усю «брудну» роботу.

«Все залежить від фінансування, погоди. Стоїть завдання, якщо дозволить погода, в цьому році зробити стіни та покрівлю - це програма мінімум, тобто зробити все «брудні» роботи від фундаменту до покрівлі, що дозволить з наступного року приступити до благоустрою прилеглої території, скверу… У будівлі буде один центральний зал, праворуч і ліворуч - прибудови. В одному крилі буде зосереджена дитяча тематика, ігрова кімната з аніматорами, влітку з виходом на вулицю планується дитячий ігровий майданчик», - розповів Шатілов.

Також відомо, що кількість нових робочих місць орієнтовно складе близько ста.

Галерея зображень

У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»
У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»
У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»
У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»
У Сєвєродонецьку почали реконструкцію «Мозаїки»