Житель Сєвєродонецька організував наркотичний “бізнес”

Житель Сєвєродонецька організував наркотичний “бізнес”

23-річний житель Сєвєродонецька організував наркотичний “бізнес”. Також ділок вирощував вдома рослини конопель методом гідропоніки та у гаражі обладнав міні-лабораторію з виготовлення психотропів. Повідомляє поліція Луганщини.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Луганській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України (ДБН НПУ) отримали інформацію про незаконну діяльність чоловіка, який збуває наркотики та психотропи на території Сєвєродонецька.

Як з’ясувалося, фігурант створив у «Telegram-каналі» «крамницю», через яку приймав «замовлення». Після отримання оплати він надсилав клієнтам координати «закладок» із амфетаміном або канабісом. Аби поліцейські не задокументували його протиправну діяльність, часто змінював номери мобільних телефонів.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігуранта та в орендованому гаражі. Під час заходів у квартирі виявили місце, де він вирощував рослини коноплі методом гідропоніки, а в гаражі – лабораторне обладнання, скляні колби, ємності з речовинами, які фігурант використовував для виготовлення психотропної речовини – амфетамін.

Крім того, правоохоронці вилучили амфетамін, марихуану, рослини конопель, гроші, мобільні телефони, SIM-картки різних мобільних операторів та зіп-пакети для фасування наркотиків.

Наркоділка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За незаконні оборудки з наркотиками та психотропами молодику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.