Чоловіка, який намагався підірвати банкомат у Сєвєродонецьку, взято під варту

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незакінченого замаху на крадіжку грошових коштів в особливо великих розмірах (ч. З ст. 15 ч. 5 ст. 185 КК України).
   За даними слідства, близько 5-ї ранку 7 листопада 2020 року у м. Сєвєродонецьку 23-річний місцевий мешканець з метою викрадення грошових коштів намагався підірвати банкомат, розташований на фасаді торгівельного центру.
   Для вчинення злочину чоловік заповнив банкомат газом (пропаном) та за допомогою саморобного пристрою, що складався з дроту, приєднаного до електрошокера, подав живлення у вигляді іскри з метою детонації газу. Однак, він не встиг довести свій злочинний намір до кінця, оскільки спрацювала сигналізація. У подальшому зловмисника було затримано працівниками поліції охорони.
   За інформацією банку, на момент скоєння кримінального правопорушення у банкоматі знаходилось понад 1млн. гривень.
   Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину. На даний час Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 168 тис. гривень.
   Досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюється слідчими Сєвєродонецького відділу поліції ГУ Нацполіції в Луганській області, триває.
   Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

П.Гайович, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури