Про права дітей та юридичні професії запитали у адвоката

Про права дітей та юридичні професії запитали у адвоката

8 грудня в Сєвєродонецькому міському Центрі дитячої та юнацької творчості відбулась зустріч вихованців гуртків «Журналістика», «Євроклуб», «Малювання» та «Студія аніматорів» з адвокатом.

Про особливості праці людини, що надає професійну правову допомогу учасникам правовідносин, випадки, коли слід звернутися по правову допомогу та юридичні професії розповідала адвокат, член Національної асоціації адвокатів України, член ради адвокатів Луганської області, член організації Червоного Хреста України Євгенія Самойлова.

Зустріч «Питання до ділової людини» проходила у форматі запитання-відповідь в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» з метою підвищення правової обізнаності молоді, превентивного виховання, розвитку інтересу до правової галузі, розуміння зв’язку права з навколишньою дійсністю, прищеплення навичок правової свідомої поведінки, розуміння власних прав та формування вмінь захищати їх в установленому законом порядку.

Впродовж години вихованці СМ ЦДЮТ ставили адвокату хвилюючі, іноді по-справжньому дорослі, запитання та отримували на них вичерпну чесну відповідь.

Серед основних питань, що хвилювали молодь – професія адвоката: чим займається та що має знати; випадки, що можуть стати підставою для звернення дитини по правову допомогу; організації, які можуть надати юридичну підтримку дітям, зокрема в разі виникнення випадку булінгу.

Окремі питання стосувалися правових документів, спрямованих на захист інтересів дітей, можливість бути засновниками дитячих організацій, мати рухоме або нерухоме майно та інші.

В ході заходу вихованці СМ ЦДЮТ отримали не лише відповіді на свої запитання, а й інформацію про національні «гарячі лінії», центри допомоги для постраждалих від булінгу, насильства, торгівлі людьми, гендерної дискримінації та центри безоплатної правової допомоги.