Поліцейські викрили шахрая, який діяв за злочинною схемою «ваш родич у біді»

Поліцейські викрили шахрая, який діяв за злочинною схемою «ваш родич у біді»

42-річного мешканця м. Сєвєродонецька затримано у порядку статті 208 КПК України. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 КК України «Шахрайство». Після повідомлення затриманому про підозру, слідчі звернуться до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Так, 14 січня, приблизно о десятій годині вечора, до чергової частини Рубіжанського відділу поліції надійшло повідомлення від 69-річного місцевого мешканця про те, що йому зателефонував невідомий чоловік, представився працівником правоохоронних органів і повідомив про те, що син чоловіка у м. Рубіжне потрапив у ДТП внаслідок чого сину негайно потрібна грошова допомога для «вирішення питання» і нібито вже біля під’їзду стоїть людина, якій необхідно передати гроші. Схвильований пенсіонер, зібрав усі гроші, які у нього були вдома - 4100 гривень та 6000 рублів, вийшов з квартири, та віддав їх людині, яка теж представилась правоохоронцем.

Після цього, батько зателефонував синові, і коли почув, що з ним усе в порядку і ніякого ДТП не було, чоловік зрозумів, що його ошукали шахраї, і звернувся по допомогу до поліції.

Враховуючи мінімум інформації, яку надав потерпілий, негайно, начальником відділу поліції було прийнято рішення задіяти до встановлення особистості шахрая та його затримання не тільки оперативників, а й співробітників превенції та спеціальних підрозділів.

По «гарячих слідах» шахрая було затримано. У затриманого вилучено гроші, які він отримав від потерпілого.
Наразі, в рамках кримінального провадження під процесуальним керівництвом прокуратури проводяться невідкладні слідчо-оперативні дії та встановлюється причетність особи до скоєння аналогічних злочинів на території області.