Співробітнику ДСНС, який вчинив умисне вбивство, повідомлено про підозру

Співробітнику ДСНС, який вчинив умисне вбивство, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру працівнику одного зі структурних відділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області за фактом вчинення умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

За даними слідства, ввечері 10 жовтня 2020 року працівник правоохоронного органу, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, напав на двох випадкових перехожих, які проходили по тротуару поблизу пожежно-рятувальної частини.

Підозрюваний висловив обурення з приводу розмови двох чоловіків та почав бити їх кулаками по голові, від чого вони впали на асфальтобетонне покриття. Одному з потерпілих нетверезий нападник зухвало продовжив наносити численні удари кулаками та ногами в різні частини тіла, а в подальшому здійснив два стрибки обома ногами на голову. Від отриманих тяжких тілесних ушкоджень в життєво важливі органи чоловік помер на місці.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Краматорську.

У разі доведення вини, вказаній особі загрожує до 15 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.