За добу на Луганщині спрацювали три розповсюджені шахрайські схеми

За добу на Луганщині спрацювали три розповсюджені шахрайські схеми

Щоденні звернення до поліції від ошуканих громадян свідчать про те, що мешканці Луганщини нехтують простими правилами безпеки та продовжують довіряти незнайомцям, чим користуються шахраї та цинічно ошукують довірливих людей.

  • за схемою «РОДИЧ У БІДІ» шахраї ошукали мешканку Сєвєродонецька, яка віддала незнайомцю 67 000 тис грн за порятунок доньки. ‼️ Поліція вкотре закликає не довіряти будь-яким телефонним дзвінкам від невідомих людей. Не поспішайте приймати рішення і скоювати необдумані дії!
  •  ще одна розповсюджена шахрайська схема «ПСЕВДО ПРАЦІВНИК БАНКУ» позбавила мешканку м. Сватове 6 000 тис грн. Жінка назвала аферистам конфіденційні банківські дані, після чого з її картки відбулося списання.‼️ Запам’ятайте! Банківські установи ніколи не будуть дзвонити на телефон і питати pin-код або інші дані Вашої картки, а також пропонувати зробити якусь дію з вашою карткою. Вся необхідна для роботи банку інформація вашої картки у них є в наявності!
  • Інтернет-шахраї ошукали мешканку Лисичанська на 6 000 грн, повідомивши жінці про бажання придбати її товар на сайті «OLX», але замість продажу жінка виконала всі вимоги шахраїв та позбавилася грошей. ‼️ Увага! Покупки в мережі потрібно відправляти-отримувати накладеним платежем! Пам’ятайте, більшість шахраїв зазвичай не погоджуються на таку пропозицію, адже такий метод захищає продавця і покупця від можливого обману.

Поліція Луганської області