Шахрайка встановлена та предстане перед судом.

    За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно 38-річної мешканки Донецької області за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) на території м. Сєвєродонецька.
    Досудовим розслідуванням встановлено, що в лютому поточного року жінка приїхала до міста Сєвєродонецька з метою заволодіння чужим майном шляхом обману.
    Реалізуючи свій злочинний умисел, вона, навмання прийшла до квартири, де проживала жінка похилого віку та яка відчинила їй двері. Запевнивши жінку, що вона є знайомою її доньок, які замовили у неї 2 комплекти постільної білизни, за що вони повинні заплатити 10 тис. 500 грн. Надалі в бесіді вона запропонувала потерпілій придбати ще один комплект постільної білизни, за що потрібно доплатити «тільки» 2500 грн.
    Потерпіла, будучи введена в оману, не усвідомлюючи злочинний характер її дій, та не розуміючи, що постільна білизна коштує значно менше, передала шахрайці грошові кошти в сумі 13000 гривень.
    Тільки після того, як шахрайка пішла, жінка подзвонила донці та зрозуміла, що була ошукана.
    Продовжуючи свою злочинну діяльність, шахрайка, разом із напарницею, прийшла до одного з кварталів міста, де також побачила жінку похилого віку. В розмові вони повідомили, що на жінку наведено порчу та що їй загрожують серйозні вади здоров’я. Під приводом зняття порчі, вони переконали потерпілу принести їм кошти, які вона зберігає вдома.
    Жінка, будучи введеною в оману, не усвідомлюючи злочинний характер їх дій, будучи впевненою в достовірності їх слів, принесла з дому грошові кошти в розмірі 2000 доларів США та 39500 гривень, та передала їх шахрайкам.
    Органами поліції шахрайка була встановлена, їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1, 2 ст. 190 КК України та обвинувальні акти спрямовано до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

І.Новохацька, прокурор Сєвєродонецької окружної прокуратури