Протидія злочинності потребує спільних зусиль

Протидія злочинності потребує спільних зусиль

Згідно ст. 25 Закону України «Про прокуратуру», керівники відповідних прокуратур, їх перші заступники та заступники відповідно до розподілу обов’язків координують діяльність правоохоронних органів відповідного рівня у сфері протидії злочинності.
Так, на початку року у Сєвєродонецькій окружній прокуратурі Луганської області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів з порядком денним «Стан протидії злочинності за підсумками 2020 року». На виконання вимог цієї постанови, за пропозиціями та за згодою керівників правоохоронних органів, в травні 2021 року створено низку міжвідомчих робочих груп із метою запобігання, виявлення, припинення кримінальних правопорушень певної категорії, вирішення інших проблемних питань, пов’язаних із діяльністю у сфері протидії злочинності.
До складу груп увійшли керівники правоохоронних органів Луганської області та представники деяких установ з пріоритетних напрямків діяльності.
Під час обговорення проблемних питань на засіданнях, учасники груп надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу узгоджених заходів з метою зміцнення законності та попередження злочинності на території округу.
За результатами проведених засідань учасниками створено плани, які передбачають проведення правоохоронцями низки спільних заходів.

Сєвєродонецька окружна
прокуратура Луганської області