До сплати штрафу у розмірі 17 тисяч гривень засуджено 27 річного мешканця Сєвєродонецька, який пропонував "хабар" працівникам поліції

До сплати штрафу у розмірі 17 тисяч гривень засуджено 27 річного мешканця Сєвєродонецька, який пропонував "хабар" працівникам поліції

Сєвєродонецькою окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом надання пропозиції, надання неправомірної вигоди працівникам поліції ( ч. 1 ст. 369 КК України.)
 За матеріалами провадження, у лютому 2021 року, 27 річний мешканець міста Сєвєродонецька, бажаючи уникнути від адміністративної відповідальності за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), за не складання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, протягом спілкування з працівником поліції, пропонував надати неправомірну вигоду у сумі однієї тисячі гривень.
Стороною обвинувачення надано суду достатні докази, що підтверджують винуватість правопорушника.
Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень.
Довідково: санкцією ч.1 ст. 369 КК України передбачено покарання у штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 

Сєвєродонецька окружна прокуратура