Судитимуть працівника ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», який порушив правила безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини

    Сєвєродонецькою окружною прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).
    За даними слідства, 17.01.2020 бригадою підрозділу служби підстанцій Луганського регіону на чолі з майстром виробничої дільниці згідно наряду – допуску виконувались роботи з поточного ремонту лінійного роз’єднувача на 35 кВ приєднань на ПС Лисичанська – 110 кВ електроустановки, що залишалась під напругою.
    Під час ремонтних робіт майстер виробничої дільниці порушив нормативно-правові акти з безпеки життєдіяльності та охорони праці, у зв’язку з чим, член бригади отримав тяжкі травми та опіки 50% поверхні тіла, внаслідок яких помер.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області