На будівництві стратегічного об'єкта вкрали сотні мільйонів - СБУ

На будівництві стратегічного об'єкта вкрали сотні мільйонів - СБУ

Йдеться про державне підприємство Укренерго та будівництво підстанції Кремінська на території Луганської області, стверджує джерело.

Служба безпеки України викрила двох посадовців провідного державного енергетичного підприємства на масштабній корупції. Чиновники своїми діями завдали державі збитків на сотні мільйонів гривень, повідомляється на сайті спецслужби в понеділок, 9 серпня.

За даними СБУ, глава тендерного комітету та його заступник використовували своє службове становище і безпідставно відхилили найбільш економічно вигідну пропозицію на будівництво стратегічного об'єкта. Вони допомогли виграти тендер іншій компанії.

"За попередніми оцінками фахівців, сума державних збитків від таких дій становить понад 384 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

СБУ вже завершила досудове розслідування і передала обвинувальний акт стосовно посадових осіб до суду. Їм інкримінують скоєння злочину за статтями про вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, а також зловживання владою або службовим становищем (ч.2.ст.28, ч.2 ст.364 КК України).