Кращі підприємці Луганщини отримали обласні відзнаки

Кращі підприємці Луганщини отримали обласні відзнаки

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистостях з нагоди Дня підприємця.
Відкриваючи захід, вона зазначила, що підприємництво на сьогодні є головним джерелом наповнюваності бюджетів усіх рівнів, підґрунтям для розвитку територіальних громад Луганщини.

Катерина Безгинська привітала підприємців зі святом та подякувала, що вони залишились і працюють на Луганщині. Побажала їм міцного здоров’я, безперервного руху вперед, невичерпної ділової енергії та нових трудових досягнень на благо розвитку нашої області.

За високу професійну майстерність, значний особистий внесок в економічний розвиток регіону та з нагоди свята розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації кращих представників підприємницьких структур та підприємців-фізичних осіб нагороджено Почесними грамотами та Листами подяки облдержадміністрації.

Підприємці області, незважаючи на всі труднощі сьогодення, економічні і політичні ризики, проявляючи ділову ініціативу та наполегливість, змогли забезпечити роботою понад 100 тисяч осіб.

У регіоні здійснюють діяльність понад 23 тисячі суб’єктів малого та середнього бізнесу. З кожним роком їх кількість зростає.

Підприємствами області реалізовано продукції на суму майже
39 млрд гривень, що складає біля 85% від загального обсягу реалізованої продукції.
Формуються партнерські відносини між владою та бізнесом – це один з основних пріоритетів державної політики. У свою чергу, обласна державна адміністрація робить все, щоб створити сприятливі умови для роботи легального бізнесу.

Реалізується Регіональна цільова програма розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки.

Підприємці долучаються до участі у програмах фінансової підтримки.

Так, за період реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єкти Луганщини отримали дешеві кредити на суму 592 млн гривень.

В межах реалізації програми «FinancEast», що фінансується Європейським Союзом, підприємці регіону отримали допомогу сумою понад 128 млн гривень.

Луганська обласна державна адміністрація