У застосунку «Дія» розпочато бета-випробування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-аналізів

У застосунку «Дія» розпочато бета-випробування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-аналізів

За посиланням (https://team.diia.gov.ua/) можна зареєструватися для отримання сертифіката. Документ діятиме 72 години з моменту здачі аналізу.

Наразі такий сертифікат можна отримати після ПЛР-аналізів з лабораторій ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб.
Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ активно працює над підключенням інших лабораторій до Електронної системи охорони здоров’я. Згодом вони відображатимуться в застосунку. Інші лабораторії поступово долучатимуться до бета-тестування.
Згенерувати цей сертифікат можна так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в «Дії» треба натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та натиснути «Згенерувати сертифікат».

Далі треба надати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я до «Дії». Дані підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку.
Наразі в застосунку «Дія» також доступні: міжнародний, «жовтий» та «зелений» внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. «Жовтий» сертифікат можна отримати після однієї дози вакцини. Він діє 120 днів. А міжнародний та «зелений» діють 365 днів. 

ЛОДА