Жінки на сході України отримають можливості для розвитку власного бізнесу

Жінки на сході України отримають можливості для розвитку власного бізнесу

 Як обрати ідею для бізнесу, розробити бізнес-план, розпочати свою справу і продавати товари та послуги туди, де є гроші? Відповіді на ці питання матимуть учасниці проекту «Економічні можливості для жінок Східної України. Другий етап», який стартував в Україні 15 жовтня.

«Економічні можливості для жінок Східної України. Другий етап» реалізовує Український жіночий фонд (УЖФ) у Донецькій, Луганській областях, а також в трьох районах Запорізької області завдяки підтримці Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України». Проект сприятиме вирішенню економічних і соціальних проблем областей. Адже з одного боку жінки вразливих категорій, які зазнають дискримінації, через брак робочих місць залишаються економічно незахищеними, а пандемія тільки поглиблює ці проблеми, а з іншого – вони є величезним ресурсом для розвитку економічного потенціалу регіонів.

«Наш проект розрахований, насамперед, на жінок, які мешкають не в обласних центрах і мають обмежений доступ до навчання і підтримки. Після проходження тренінгів та участі в інших заходах проекту вони зможуть здобути бізнес-навички, необхідні для початку власного мікробізнесу. Це допоможе забезпечити жінок та їхні сім’ї стабільним доходом», – відзначає директорка зі стратегічного розвитку Українського Жіночого Фонду Наталія Карбовська.

У рамках проекту ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» відкрила Сєвєродонецький Центр підтримки жіночого бізнесу. Центр діє на платформі громадського майданчику «ХочуБуду» за адресою: вул. Гагаріна, буд. 78-Б. Саме тут проходитимуть онлайн та оффлайн-тренінги, інформаційні та мотиваційні заходи, тематичні курси, надаватиметься менторська підтримка та юридичні консультації. Зацікавлені жінки-підприємниці зможуть взяти участь в навчальній поїздці, скористатись можливостями для обміну досвідом через соціальні мережі, а також приєднатись до бізнес-мережі.

Вже в кінці листопада 2021 р. розпочнеться навчання майбутніх підприємниць. На учасниць чекає серія з 10 тематичних тренінгів протягом двох місяців. Серед тем – започаткування власної справи, бізнес-комунікації, позиціонування товарів/послуг та опанування технік продажу, зокрема через он-лайн інструменти. По закінченні навчального курсу кожна учасниця підготує бізнес-план. Досвідчені бізнес-тренери та юрист надаватимуть випускницям консультації та менторську підтримку для створення власного мікробізнесу.

До участі в навчальній програмі запрошуються жінки віком від 18 років, жительки не лише територій поблизу обласних центрів, а й найвіддаленіших куточків Донецької та Луганської областей, які хочуть започаткувати власну справу, стати успішними підприємицями, проте не знають, як створювати, реєструвати свій бізнес, що треба взяти до уваги, про що подбати.

Участь в тренінгах безкоштовна. Організатори компенсують проживання, харчування і проїзд. Відбір зареєстрованих учасниць відбуватиметься на конкурсних засадах, кількість учасниць обмежена. Повний курс вакцинації та наявність сертифікату є обов’язковою умовою участі в навчальній програмі.

Отримати більш детальну інформацію та зареєструватися до участі в навчальному курсі можна до 19 листопада 2021 року до 18:00 за посиланням: https://forms.gle/dMqbqNZthkvevoV18

Реєстрація вже розпочалась. У разі запитань, звертайтеся до координаторки проекту в Луганській області Олени Дубровіної, тел. +38 (050) 555 78 30. Проект передбачає поширення напрацювань задля якомога ширшого розповсюдження отриманого досвіду не лише у Донецькій та Луганській областях, а й у інших регіонах країни.

Успішні історії підприємниць – випускниць бізнес-тренінгів першого етапу проекту УЖФ «Економічні можливості для жінок Східної України»: https://uwf.org.ua/ekonomichni-mozhlivosti-dlya-zhinok-zi-shodu-ukrayini/

Реалізація проекту «Економічні можливості для жінок Східної України. Другий етап» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю УЖФ і необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.