Звичайний героїзм: лисичанські лікарі під обстрілом прийняли пологи

Звичайний героїзм: лисичанські лікарі під обстрілом прийняли пологи

19 квітня, завдяки злагодженим діям військових та цивільних медиків, 17-річна дівчина з Гірського народила здорового хлопчика.

«Пологи у 17-річної мешканки Гірського почались під час чергового мінометного обстрілу міста. На допомогу, як завжди, прийшли військові медики, які «швидкою» доправили жінку до Лисичанського пологового стаціонару. Незважаючи на невпинний ворожий вогонь, бригада лікарів одразу стала до операції, адже за медичними показниками необхідно було робити кесарів розтин. На світ з’явився здоровий хлопчик вагою 3 кг 150 г та ростом 50 см. Наразі мама й немовля почуваються нормально та отримують усю необхідну допомогу», - про це розповіли у Департаменті охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації.

Як раніше повідомлялося, більшість вагітних жінок з Луганщини евакуйована до безпечних регіонів України. Ті, хто залишився вдома, народжують у пологовому будинку Лисичанської міської лікарні. Екстрену медичну та консультативну допомогу породіллям та молодим мамам надає також Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня.