Чотирьох учасників НЗФ «ЛНР» засуджено до тюремного строку

Чотирьох учасників НЗФ «ЛНР» засуджено до тюремного строку

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури засуджено до позбавлення волі чотирьох громадян України за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, навесні 2016 року мешканець Луганщини добровільно вступив до лав «2 ОМСБр Народної міліції ЛНР», де обійняв посаду «механіка-водія» т. зв. «12 батальйону територіальної оборони 2 окремої механізованої бригади 2 армійського корпусу «Народної міліції ЛНР».

Також взимку 2020 року ще одна особа добровільно вступила до складу т.зв. «12 БТрО Народної міліції ЛНР», де обійняла посаду «оператора наводчика».

Крім того, взимку 2019 року та восени 2021 року двоє чоловіків добровільно вступили до лав «4 окремої мотострілецької бригади», що є підрозділом так званої «Народної міліції ЛНР». Під час «служби» у незаконному збройному формуванні один із фігурантів обіймав посаду «механіка-водія», інший – «гранатометника» та «водія-санінструктора медичного взводу», який згодом переведений на посаду «стрільця 1 роти 1 МСБ 4 ОМСБр».

З моменту вступу до НЗФ так званої «ЛНР» та впродовж до 23 лютого 2022 року обвинувачені брали активну участь у збройному супротиві силам АТО та ООС, за що отримували щомісячну грошову винагороду.

Під час судового розгляду чоловіки у вчиненому щиро розкаялися та повністю визнали свою вину.

За принципової позиції прокурорів Першотравенський міський суд та Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнали чоловіків винними та призначили покарання у вигляді десяти років позбавлення волі без конфіскації майна двом першим фігурантам, і, відповідно, восьми років позбавлення волі без конфіскації майна, - двом іншим.
Наразі вироки не набрали законної сили.