Інструкції. Як переселенцям отримати міжнародну грошову допомогу?

Інструкції. Як переселенцям отримати міжнародну грошову допомогу?

Окрім державної допомоги, внутрішньо переміщені особи можуть отримати міжнародну цільову грошову підтримку, що реалізується спільно з Урядом України.

Як повідомляє Мінреінтеграції, таку допомогу ВПО можуть отримати від:

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України

Фінансова допомога складає 2 500 грн на особу. З додатковими заявами звертатися не треба — виплати нараховуватимуться разом із державною допомогою. Пріоритет надається особам, переміщеним із громад, які постраждали від бойових дій. Деталі.

Програма від ЮНІСЕФ «Спільно»

Передбачає, що сім'ї, незалежно від наявності реєстрації як ВПО, можуть отримати тримісячну грошову підтримку в розмірі 2200 грн на особу (але не більше 5 осіб у родині), у разі якщо вони:

  • мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;
  • мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Щоб отримати допомогу, необхідно заповнити анкету на сайті register.unicef.org/ та надіслати її, дотримуючись інструкцій.

Агентство ООН у справах біженців

Сума допомоги становить 2220 грн на кожного члена родини. Допомога надаватиметься протягом трьох місяців. Надається особам, які перемістилися до таких областей: Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Івано-Франківська області, Полтавська та Черкаська області. Виплати здійснюються через відділення Укрпошти. Деталі.

Всесвітня продовольча програма ООН

Допомога надається переселенцям, які проживають у Рівненській та Вінницькій областях. Розмір допомоги становить 2200 грн на особу, а максимальний обсяг допомоги на одну родину становить 6600 грн. Допомога надається атоматично усім особам, які у вказаних регіонах зареєстровані як ВПО та подали документи на отримання допомоги на проживання. Деталі.

Міжнародна організація з міграції (МОМ)

Сума виплати — 2200 грн на особу. Наразі проєкт реалізовується лише на Закарпатті та на Вінниччині. Для отримання допомоги особа має зареєструватися як ВПО в органах соцзахисту чи ЦНАПі. Деталі.

Норвезька рада у справах біженців (NRC)

Наразі реєстрація проходить лише за допомогою чат-боту у WhatsApp. Для реєстрації необхідно завантажити месенджер WhatsApp на свій смартфон, додати до ваших контактів номер 0 800 609 844 та відправити на нього повідомлення з текстом «NRC». Деталі: https://www.facebook.com/ua.nrc.no/posts/1629664447399685.

Отримати фінансову допомогу в розмірі 2220 грн на особу в місяць можна тільки від однієї з організацій, яка реалізує програму ООН. Це один і той самий вид допомоги, який здійснюють різні агенції, перелік яких не є вичерпним.

Коментар Сєвєродонецьк-online:
У Днепрі знайомі вже получили допомогу від Міжнародного Комітету Червоного Хреста на всіх членів сім'ї. Також нагадуємо про гарантовані виплати від держави:

«Гаряча лінія» як отримати виплати від держави постраждалим від війни — 0 800 331 834

Галерея зображень

Інструкції. Як переселенцям отримати міжнародну грошову допомогу?