«Зливав» інформацію про ЗСУ – мешканець Новодружеська проведе 8 років за ґратами

«Зливав» інформацію про ЗСУ – мешканець Новодружеська проведе 8 років за ґратами

Прокурори Луганської обласної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця Новодружеська за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у квітні 2022 року 51-річний чоловік вступив у злочинну змову з жителькою Рубіжного, яка діяла за завданням осіб з числа збройних сил Російської Федерації. Засуджений мав збирати інформацію щодо місць дислокації підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, їх чисельності та маршрутів пересування на території міста та передавати її представникам іноземної держави.

Так, протягом 24-25 квітня поточного року чоловік, перебуваючи у Новодружеську, для орієнтування військовослужбовців РФ та НЗФ так званої «ЛНР» здійснив збір необхідної інформації та передав її «найманці» окупантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили.