Окупанти тішаться вкраденими врожаями: 25 тисяч тонн «асвабаділі», мріють про мільйон

Окупанти тішаться вкраденими врожаями: 25 тисяч тонн «асвабаділі», мріють про мільйон

На нещодавно окупованих територіях Луганщини росіяни хизуються своїми крадіжками. Для переправлення до росії 650 тонн краденого зерна зі Старобільського елеватора навіть залізницю нашвидкоруч зорганізували. А тепер мліють від перспективи отримати рекордний врожай озимої пшениці – майже 1 мільйон тонн зернових. Озимої – тобто посіяної восени, на полях мирної української Луганщини! Самі ж зізнаються, що такого щастя в них ніколи не було.

Лугандонські гауляйтери радіють, що після окупації північних районів області площа захоплених ними пахотних земель збільшилася більше ніж в 5 разів. Але ми ж розуміємо, що ані місцевому населенню, ані жителям територій Луганщини, захоплених у 2014 році, ці врожаї не дістануться. Все поїде до рашки, яка або сама зжере, або продасть, щоб хоч якось протриматись на плаву під тиском міжнародних санкцій.

«Насправді масштаби злочинів росіян більші у рази: зерносховища області вони «асвабаділі» від 15 тисяч тонн соняшника та 10 тисяч тонн зерна. Одночасно антинародна влада заготовляє зерно під майбутню посівну, пропонуючи аграріям «сприятливі умови закупівель» - по 8,0 тисяч російських рублів, тоді як Україна платила по 8,6 тис гривень за тонну продукції. А також наполегливо рекомендують укладати угоди «на зберігання» 70% врожаю, який потім «з’їдять миші» або буряти згодують оленям. Фактично виробникам заплатять лише 30% вартості зерна та ще й у рублях! За ці кошти провести посівну кампанію під врожай 2023 року неможливо!» - прокоментували ситуацію у Департаменті агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації.

Так само і з маслом, ковбасами та сирами із захоплених районів Луганщини – їх тепер їстимуть в Якутії та Красноярську. Можна було б сказати, що нарешті там хоч нормальної ковбаси спробують, але насправді висновки дуже невеселі, адже очевидно, що окупантів абсолютно не цікавить, чим буде харчуватися населення тимчасово захоплених територій Луганської області.