Представники Луганщини увійшли в ТОП-10 чемпіонату Світу з водних видів спорту

AP Photo/Lee Jin-man

Український дует пловців Олега Колодія та Олександра Горшковозова посів 9-те місце у першому фіналі у стрибках у воду

Про це повідомляє «Суспільне.Спорт»

На чемпіонату світу-2022 з водних видів спорту, що триває у столиці Угорщини Будапешті, розіграли перші медалі в стрибках у воду. В першому фіналі – синхронних стрибках з триметрового трампліна – взяв участь український дует Олега Колодія та Олександра Горшковозова.

На минулому чемпіонаті світу 2019 року Колодій і Горшковозов фінішували в цій дисципліні шостими. Першу та єдину медаль у цьому виді Україна здобула в 2017 році, коли Колодій приніс команді "бронзу" в парі з Іллею Квашею.

Колодій і Горшковозов вийшли до фіналу, в якому змагалися 12 найкращих дуетів, з восьмого місця у кваліфікації та 353.64 бала за шість стрибків.

У фіналі стрибуни знову мали виконати шість підходів: переможців і призерів визначали за сумою балів за всі фінальні стрибки.

Після виконання першого базового стрибка українці йшли на четвертому місці з 49.8 бала, поступаючись лише дуетам із Китаю, Німеччини та Великої Британії. Після другого стрибка на 45 балів Колодій і Горшковозов опустилися на п'яту позицію.

Третій стрибок українські спортсмени виконували зі складністю 3.4 та отримали за нього 70.38, що стало шостим результатом серед учасників, але дозволило втриматися в топ-5 після екватора вирішальних змагань.

Четвертим в Олега й Олександра стояв стрибок зі складністю 3.1, який вдався їм на 67.89 бала й опустив їх на сьому сходинку.

У п'ятому підході українці робили найскладніший стрибок у своїй програмі – з коефіцієнтом 3.8, проте не змогли виконати його чисто та заробили на ньому лише 66.12 бала. За один стрибок до кінця Колодій і Горшковозов посідали восьме місце.

Наостанок українці додали ще 63.24 бала в шостому стрибку (складність 3.4) та загалом набрали 362.43 очка. У підсумку перший фінал у стрибках у воду Україна завершила на дев'ятій позиції.

Галерея зображень

Фото зі сторінки Управління молоді та спорту Луганської ОДА