Верещук розповіла про затримку виплат ВПО та житло для переселенців

Верещук розповіла про затримку виплат ВПО та житло для українців, що залишилися без даху над головою

Виплати від держави ВПО мають отримувати вчасно. Саме такою була мета наради, що пройшла під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Про це повідомляє сайт Мінреінтеграції.

За її словами, надходить багато сигналів від переселенців, які змушені місяцями очікувати на виплати від держави. Є проблеми й з роботою мобільного додатку Дія для ВПО: люди не можуть вчасно зареєструватись, щоб почати отримувати виплати. Також, люди часто не знають про можливість отримати допомогу від міжнародних організацій. Як результат – сотні тисяч людей місяцями залишаються без підтримки.

До обговорення долучилось широке коло стейкхолдерів: центральна та регіональна влада, органи соцзахисту, громадський сектор, міжнародні гуманітарні організації.

«Ставлення до ВПО – це обличчя держави та влади», - наголосила Віцепрем’єрка.

Вона закликала спрямувати усі сили, щоб проблеми з виплатами були негайно вирішені.

«Для цього треба усунути недоліки в роботі Дії та налагодити фінансування» - підкреслила Верещук.

Також Верещук в інтерв’ю корейському виданню Hankookilbo зазначила, що український Уряд зараз активно працює над вирішенням проблеми житла для українців, які через війну залишилися без даху над головою.

Ця масштабна проблема – нова для української влади, втім, вже є розуміння, як діяти. Зокрема, з залученням іноземних технологій та практик.

До прикладу, Україна готова звернутися по допомогу до Кореї, адже корейські технології у будівництві модульного житла – одні з найкращих у світі, розповіла Ірина Верещук.

«Зробимо усе, щоб до початку зими якнайбільша кількість українців, що втратили домівки через війну, була забезпечена житлом», - запевнила посадовиця.

   Фото міністерства