Після підривів росіяни бояться зберігати боєприпаси на складах

Російські військові після обстрілів їхніх складів будуть тримати боєприпаси в школах та дитячих садках

Російські військові після обстрілів їхніх складів будуть тримати боєприпаси в школах та дитячих садках

Про це в рамках єдиного телемарафону розповів керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

За його словами, не окупованою залишається зовсім мала частина Луганщини. Але там гине багато російських солдат. Зараз працюють ДРГ, щоб виявити слабкі міста українців.

Також він додав, що на Луганщині підірвано багато складів боєприпасів ворога.

«Це відбулося за останній тиждень не один і не два рази. Це дуже багато. По потужності вибухів ми можемо говорити про те, що там були величезні склади артилерійські. Що саме – не можу сказати. Але, скоріш за все, це набої для гармат великих калібрів  - від 152-ї до 240-ї - та для систем реактивних залпового вогню «Град», «Смерч» та «Ураган», - розповів Гайдай.

За його словами, росіяни змінюють місця зберігання боєприпасів.

«Зараз вони вже налякані отими точковими, дуже влучними підривами, роботою наших артилеристів, тому вони будуть зараз розкидати або тримати в автомобілях, по 3, по 5 автомобілів і потім намагатися так перевозити. Або будуть – є в нас така інформація – тримати артилерійські склади в школах і в дитячих садочках. Для того, щоб – якщо, не дай Боже, туди прилетить і артилерійський склад підірветься, і там навіть нікого не буде – все одно вони будуть пропаганду розганяти, що там були діти і ось українські військові обстрілюють школи навмисно», - вважає Гайдай.

Нагадаємо,українська армія продовжує боронити невелику частину Луганської області від атак окупантів. 

 “Наші захисники тримаються. Все, що там намагаються зробити росіяни, ми відбиваємо. До того ж, так звана “оперативна пауза”, яку анонсували окупанти, це наслідок тих дуже точних ударів по глибокому тилу росіян, де вони облаштували склади з боєприпасами. Все це розбито. І це не поодинокі випадки”, - розповів Гайдай.

За його словами, в окремих випадках ворожі снаряди детонували протягом кількох діб. Це призвело до того, що логістичний ланцюг армії РФ був розірваний. Але, за інформацією очільника Луганщини, противник продовжує кидати велику кількість сил на прорив, щоб остаточно закріпитися в Луганській області та перенаправити сили в напрямку Бахмута та Слов’янська.