На Луганщині окупанти вивозять зерно та впроваджують свого мобільного оператора

На Луганщині окупанти вивозять зерно та впроваджують свого мобільного оператор

З окупованих територій російські військові вивозять зерно. Про це в ефірі Телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“З територій, де не було важких боїв, які були окуповані в перші дні війни, росіяни вивозять зерно КАМАЗами та вагонами, крадуть сільськогосподарську техніку. Вони знищують книжки, які надруковані українською мовою, та навіть літературу на російській, де є згадки про Україну”, - розповів Сергій Гайдай.

За його словами, на Луганщині вимкнули українських мобільних операторів, та впроваджують своїх.

“Мобільний зв’язок українських операторів заблокований, окупанти завели туди свою компанію. Намагаються перекривати весь доступ до новинних сайтів, але жителі користуюця VPN. З людьми зв’язок є, вони пишуть у месенджери, створюють одноразові акаунти, щоб допомагати Україні, передають інформацію, фото та відео”, - сказав Гайдай.

Також очільник Луганщини зазначив, що в Сєвєродонецьку та Лисичанську дуже важка гуманітарна ситуація, окупанти знищили всі продуктові склади, зруйнували критичну інфраструктуру. Він додав, що теоретично є можливість підвести газ до Сєвєродонецька з Новопскова, але всередині міста зробити нову розводу вони не зможуть.