Президент Володимир Зеленський спростував фейк, які розповсюджували на хвилях українських радіостанцій

Президент Володимир Зеленський спростував фейки, які розповсюджували на хвилях українських радіостанцій

Хакери здійснили кібератаку на один з найбільших в Україні радіохолдингів. На хвилях станцій “Байрактар”, “Хіт FM”, “Мелодія” та інших транслювали новину про те, що президент Володимир Зеленський у важкому стані перебуває в лікарні, а його обов’язки виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Після цього радіостанції припинили мовлення.

"Сьогодні було здійснено кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media. Наразі відповідні служби працюють над вирішенням цієї проблеми. Наголошуємо, жодна інформація про проблеми зі здоров’ям президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності", - повідомили в TAVR Media.

Сам Зеленський згодом виклав спростування фейкової інформації в своєму інстаграмі.

"І погана новина для вас всіх, хто запускає такі фейки. Я не один такий, нас 40 мільйонів. І при всій повазі до похилого віку, 44 — це не 70. Слава Україні", - сказав президент.

Це не перший випадок, коли російські пропагандистські ЗМІ намагаються використовувати український медіапростір для дискредитації Володимира Зеленського. У березні вони поширювали неякісний діпфейк з обличчям президента та взломали “бігущу стрічку” телеканалу “Україна 24”.