Кинуту носуху з Сєвєродонецька забрали в нову сім’ю

Кинуту носуху з Сєвєродонецька, відео якої розлетілося соцмережами, забрали в сім’ю

Кинуту носуху з Сєвєродонецька, відео якої розлетілося соцмережами, забрали в сім’ю

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» розповіла зооволонтер Юлія Дюткіна.

Вона каже, дзвонило багато людей.

«Вже забрали. Знаєте, телефон червоний в мене просто був. Дзвонили з усієї України, з підконтрольної та непідконтрольної території. Зачепила мене Аліна, яка забрала її до приватного будинку неподалік Сєвєродонецька. Потрібен час, щоб люди звикли і тварина адаптувалася. Вони в захваті від цього дива. Вона вже спить в ліжку в них. Її довго ловили,бо тварина перелякалася. В автівці вже їхала спокійно. По салону бігала. Вдома піднялася на другий поверх. Поки Аліна добігла за нею, носуха залізла на ліжко та заснула. Стрес такий був», - розповіла Юлія.

За її словами, носухи дуже активні та грайливі.

«З ними потрібно спілкуватися, гратися. Щоб в тварини не почалася депресія та не впав імунітет», - каже Юля.

Носуха жила в квартирі, люди евакуювалися, а тварину кинули.

«До мене звернулись, що на Вілєсова, 43 ходить єнот, як спочатку людям здалося. Я попросила іншого зооволонтера поїхати і подивитися. Душа боліла, тому що тваринка не для вуличного життя однозначно. Тим більш, в нинішніх умовах в місті. Вона поїхала подивитись і ми розповсюдили інформацію», - каже Юлія.

Така ситуація зараз і з іншими тваринами.

«Зараз в місті багато собак та кішок, яких кинули. У Сєвєродонецьку, Рубіжному дуже жахлива ситуація. Ось до Рубіжного вчора відправили вантаж, 2 мішки кормів. Знайшла перевізників. Але ціни неймовірні. Не знаю, як так можна було - залишити живу істоту. Я 7 тварин вивезла,коли виїжджала на підконтрольну територію. Зараз через кураторів теж допомагаємо тваринам, бо ситуація в потрощених містах жахлива. Намагаюся підтримати цей напрям, поки є сили і якісь можливості», - повідомила зооволонтер.

Люди теж не забувають про тварин, додає вона.

«Вчора ми закупили і розвезли 130 кг для бездомних тварин. Люди допомагають грошима, ми зі свого боку допомагаємо закупляти і розвозити», - підкреслила вона.