Сєвєродонецька дизайнерка створила фотоальбом з краєвидами міста, який розігрують волонтери для збору грошей пораненим дітям

Сєвєродонецька дизайнерка створила фотоальбом з краєвидами міста, який розігрують волонтери для збору грошей пораненим дітям

У Кропивницькому переселенка з Сєвєродонецька Ольга Плаксіна створила фотоальбом з краєвидами рідного міста. Волонтери розігрують три альбоми, кошти передадуть пораненим дітям

Ольга Плаксіна розповіла «Суспільному», що створюючи альбом, зберігає пам'ять про мирне життя у Сєвєродонецьку.

Ольга Плаксіна – дизайнерка. В альбомі зібрала майже 300 світлин про Сєвєродонецьк з початку його заснування і до моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Це роботи різних авторів, які дозволили використовувати їхні фотографії.

Ольга Плаксіна

Розповіла, перші кілька сторінок – це про історію міста, як воно з’явилося, як росло і розвивалося.

"Перші фото міста, який будувався на піску, перші будинки, перші автовокзали, вулиці. Потім фотографії радянського періоду", - розповідає Ольга.

Каже, Сєвєродонецьк – зелене і затишне місто, засноване в 1934 році. Одне з улюблених місць відпочинку жінки – драматичний театр.

Говорить, ідея зберегти Сєвєродонецьк у світлинах і запам’ятати місто красивим з’явилась, як тільки переїхала в Кропивницький.

"З міста ми виїхали 13 березня після того, як дві неділі проспали в холодних підвалах, на вулиці мінус 10, діти почали хворіти, почали зникати електрика, вода, газ. Після того, як в будинок потрапила бомба, вирішили швиденько виїхати. Мені захотілося зберегти у пам’яті всі чудові моменти, які були в нашому житті: де ми відпочивали, де ми росли, де ми закінчили школу, росли мої діти", - розповідає дизайнерка.

Над оформленням альбому працювала два місяці. Для своїх рідних надрукувала їх п’ять. Каже, переглядає світлини часто, бо хоче додому.

"Щоб швидше закінчилася війна, повернутися у своє рідне місто, щоб ми всі дружно його відбудували і місто буде ще гарніше, ніж на фото", - повідомила жінка.

В свою чергу, волонтери вирішили провести благодійний розіграш 3-х альбомів «Сєвєродонецьк- місто герой". Всі кошти будуть передані дітям , які отримали поранення.

«Наша група була заснована в 2014 році та надавала допомогу родинам з дітьми. За ці роки ми допомогли тисячам постраждалих родин. Сьогодні ми поновлюємо роботу та активне волонтерство! Наша колега, одна з дизайнерів групи Ольга Плаксіна-Оранська випустила пам'ятний альбом нашого міста... На жаль, таким ми його вже не побачимо, але віримо, що місто стане ще кращим та швидко поновиться. Увага, якщо ваша дитина отримала поранення, напишить у приватні повідомлення, дякую!», - повідомили організатори, група «Діткам Сєвєродонецька» в Фейсбуці.

Умови конкурсу:

  • Зробити репост
  • Сплатити суму 50 грн. ( якщо бажаєте, можна збільшувати) на карту 5168745022331737 Петрусенко Наталія ( реальна вартість альбому 400 грн.)
  • Додати улюблене фото міста в коментарі до цього посту
  • Строки проведення: з 21 липня 2022 до 31 липня 2022р.

1 серпня 2022 року організатори проведуть розіграш 3х альбомів.

Пересилка по території України буде безкоштовною.

Фото з групи "Діткам Сєвєродонецька", Суспільне