Гайдай: для ВПО зроблять банк житла

Гайдай: для ВПО зроблять банк житла

Керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай повідомив, що буде зроблено банк житла для ВПО

Про це йде мова в його відеозверненні.

«Ми продовжуємо робити банк житла…Звісно, що в першу чергу ми будемо намагатися забезпечити тимчасовим житлом. Тому що ми не побудуємо за півроку чи за місяць-два житло для всіх якісне. Це просто нереально. Але працюємо з усіма програмами. З державним бюджетом. Співпрацюємо і зараз будемо проводити консультації з міністерством регіонів, з міністерством тимчасово окупованих територій», - каже Гайдай.

Також підключать обласний бюджет та громадські бюджети. Проведено багато зустрічей з міжнародними партнерами.

«Домовляємось з різними керівниками ОТГ і різних областях України: якщо в них є приміщення, які можна відремонтувати швидко і вони так само будуть придатні для нормального житла», - повідомив Гайдай.

Питання житла, за його словами, буде відпрацьовано на 100%.

Якщо люди живуть в комунальних закладах і їх хочуть виселити, то Гайдай додав, що таким людям запропонують альтернативу.

Також він розповів про робочі місця.

«Тільки по Закарпаттю зараз говорю – це більше 10 тис.робочих місць. З задоволенням приймають на роботу», - повідомив Гайдай.

Заробітна плата доходить до порядка 20 тис. грн.

Інформацію про роботу систематизують і представлять населенню.

Як повідомлялось, компенсацію за розміщення ВПО у квітні надали закладам, підприємствам, установам та організаціям державної і комунальної форми власності, а також приватним закладам освіти. Відповідне розпорядження Кабмін затвердив 26 липня за поданням Мінрегіону. На це спрямовано понад 126 млн гривень.